Easy Peasy Pea Soup ~ The Blonde B

5 May 2014

Easy Peasy Pea Soup

This is the easiest recipe ever. 
Esta rica sopa de guisantes es pan comido.

You can impress guests with this easy peasy pea soup or have it as a light lunch. 
Es una receta para salir de apuros cuando tienes invitados o cuando quieras comer algo ligero. 

I used to live on this when I was a student in England. It was one of the cheapest and simplest things I could make, whilst I was spending all my money on quaddies in Klute (don't ask). 
Es lo único que comía cuando estudiaba en Inglaterra. Una de las recetas más baratas y simples de preparar, mientras gastaba mi dinero bebiendo 'quaddies' en la discoteca Klute (mejor no preguntes). 

Seeing as I'm a student again, I thought I'd rekindle my friendship with this old recipe.... 
Ahora que soy estudiante de nuevo, me apetecía reconectar con mi vieja receta estudiantil. 

It's also looks really pretty and colourful!  
Además tiene un color fantástico!
You're going to need a bowl of frozen peas. 
Vas a necesitar un bol de guisantes congelados.
And these other ingredients:
Y estos otros ingredientes:

400gr Frozen green peas                              400g de Guisantes verdes congelados
1 Onion                                                         1 Cebolla
2 Chicken stock cubes                                    2 cucharas de Caldo de pollo
Water                                                          Agua
Salt and pepper for seasoning                        Sal y pimienta para aliñarlo


 Chop up your onion
 Corta la cebolla
Poor a little bit of Olive Oil in a pan
Echa un poquito de Aceite de Oliva en una olla
 And fry off the onions on a low heat making sure they don't stick and burn to the bottom.
Y cocina la cebolla a fuego lento para que no se queme o se quede pegado 
 Now take yer bowl of peas and scatter them in
Ahora toma tu bol de guisantes y añadelo a la olla
Mix the onions and peas together
Mezcla la cebolla y los guisantes
Now add your chicken stock and water. The stock should completely cover all of the peas. Season with salt and pepper.
Ahora añade tu caldo de pollo y agua. El caldo debe cubrir los guisantes. Aliña con sal y pimienta. 
Now put yer lid on and let it boil away whilst you put your feet up for a while (and study?)
Pon la tapadera y deja que cocine, mientras descansas un ratillo (estudiando?)
After about a good 40 minutes, your peas should be cooked and soft. Time to blend!
Tras unos 40 minutos tus guisantes estarán listos y blandos. Es hora de batir!
Et voila, the finished green masterpiece!
Et voila, la obra de arte verde!

Add some serrano ham on top for decoration (and extra yumminess) and serve!
Decoralo con un poco de jamón serrano (que además le añade sabor!) y sírvalo!

 Buen provecho!

2 comments:

  1. This sounds really easy to make & it looks really fresh! Great recipe :) xx


    whimsicalmrsw.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  2. Thanks Kim! It's so simple and so scrummy! X

    ReplyDelete