Chicken Noodle Soup ~ The Blonde B

17 February 2014

Chicken Noodle Soup

I wish chocolate had magic healing powers. One bite and you were all better.
Ojalá el chocolate fuese mágico y te ponía buena con un mordisco. 

It worked for Harry Potter... Why can't it work for me?!
Curó a Harry Potter... Por que no me puede curar a mí?

I've had the flu this week and it's been horrible. Confined to my bed since Tuesday and all I kept wishing for was magic chocolate to make me better! I refuse to be ill.
He tenido la gripe esta semana y ha sido horrible. Metida en la cama desde el Martes y sólo deseaba chocolate mágico para poner me buena! Me niego a estar enferma. 

Chicken noodle soup is the next best thing! One bowl and you'll be bouncing off the walls in no time. Sopa de pollo con tallarines es lo siguiente! Un bol y estarás saltando por las paredes en nada!

When I was eventually able to stand without feeling dizzy, I got straight to the kitchen. It's a magic recipe and easy to make even if you feel like dying!
Cuando podía ponerme de pie sin marearme, lo primero que hize es dirigirme a la cocina. La receta es mágica y fácil de hacer aunque te estés muriendo! 


I was back to fit fighting condition in no time! Luckily I also had Mummy Blonde B looking after me. She is the best! Thank you to Rosie Londoner too for the recipe!
Me puse buena en casi nada! También tenía a Mamá Blonde B cuidandome. Es la mejor! Muchisimas gracias a Rosie Londoner también por la receta!
Okay enough of that. Time for the recipe. Here's what you'll need for 2/3 people:
Esto es lo que necesitas para 2/3 personas:

Olive oil                                                           Aceite de oliva

2 spring onions                                                  2 cebolletas

2 garlic cloves                                                    2 dientes de ajo

2 chicken thighs (oven roasted)                          2 traseros de pollo (asados)

2 mushrooms                                                      2 champiñones

Fresh ginger (thumb size)                                   Jengibre (tamaño del pulgar)

700 ml chicken stock                                          700 ml caldo de pollo

3/4 tbsp fish sauce                                              3/4 cuchara salsa de pescado

Soy sauce                                                           Salsa de soya

3/4 can of sweetcorn                                           3/4 lata de maíz

2 red chillies                                                       2 chiles rojos

A handful of coriander                                       Un puñado de cilantro

A hanfdul of rice noodles                                    Un puñado de tallarines de arroz
First you need to whack on your chicken, if you don't have any roast chicken left over. Set your oven to 180ºC, place your chicken thighs in an ovenproof dish with an onion, lots of garlic and a good glug of olive oil and cook for 40 minutes in the oven. Once its cooked remove the skin and shred the meat for your soup.

Lo primero es cocinar el pollo, si no tienes restos de pollo asado. Precalienta el horno a 180ºC, vierte el pollo en una bandeja de horno con cebolla, mucho ajo y mucho aceite de oliva y cocinala al horno durante 40 minutos. Cuando esté hecha, quita la piel y corta la carne para la sopa. 
Chop up your spring onions, garlic, coriander and mushrooms. 
Corta las cebolletas, ajo, cilantro y champiñones. 
Then cook your spring onions and garlic on a low heat with some olive oil. Keep stirring so it doesn't stick to the bottom. 
Ahora salteamos las cebolletas a fuego lento con un poco de aceite de oliva. Sigue removiendo para que no se quemen. 
Then add your shredded chicken once the onions have softened. I also like adding the leftover olive oil and onions from my roast chicken for added flavour.
Cuando las cebollas estén transparentes añde el pollo cortado. A mi me gusta añadir también el aceite, ajo y cebolla que sobra tras cocinar los traseros. 
Keep stirring.
Sigue removiendo. 
Now add your mushrooms and ginger. Keep stirring until the mushrooms have softened.
Ahora hechamos los champiñones y el jengibre, y removemos hasta que se cocinen los champiñones. 
Add your chicken stock and fish sauce. Stir. 
Añade el caldo de pollo y la salsa de pescado. Remuevelo. 
And a generous helping of soy sauce! Stir some more.
Añade una generosa cantidad de salsa soya! Remuevelo un poco más.
Now its noodle time! Add them raw and they will cook in the broth.
Es hora de hechar los tallarines! Se añaden crudos y cocinarán en el caldo. 
Then, take your sweetcorn and chilli
Ahora, coge tu maíz y chiles
And scatter it all over. Give it a good stir.
Y dispersalo por el caldo! Remuevelo bien. 
Sprinkle over your coriander and stir it up some more.
Añade el cilantro y remuevelo un pelín más. 
Now you just need to wait until it reaches boiling and et voila, it is ready to eat!
Ahora te falta esperar hasta que hierva y después la sopa estará lista para comer!
Serve in a bowl with a fork and a spoon, on a tray so you can eat it snuggled up in bed whilst you recover from the nasty flu.
Sirvelo en un bol con tenedor y cuchara, sobre una bandeja para que te lo puedas comer calentita en la cama mientras te recuperas de la gripe asquerosa. 



1 comments:

  1. Looks great!

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